Modernizare cantar mecanic (pod bascula)

Modernizare cantar mecanic (pod bascula)

Prezentare

Prin modernizare se intelege transformarea unui cantar mecanic (bascula romana sau semiautomata) intr-un cantar electronic prin reutilizarea unor componente si anume fundatia si receptorul de beton.
Parghiile si cutitele podului bascula se demonteaza, fundatia se modifica prin supraturnarea unor reazeme de beton si apoi se monteaza celulele de cantarire.
Avantajele transformarii podurilor bascula mecanice in cantare electronice sunt multiple:

  • investitie redusa fata de instalarea unui cantar nou (mai putin de jumatate din valoarea unui cantar nou) intrucat se reutilizeaza fundatia si receptorul de sarcina
  • eliminarea erorilor datorate parghiilor si cutitelor
  • posibilitatea conectarii unui sistem de calcul si a unei imprimante pentru eliberarea tichetelor de cantar (cf. HG 432/2011)

Modernizarea podurilor bascula cu dale transversale avand lungimea de 12 m si 15 m si capacitatea maxima 50 t

Solutia propusa de noi utilizeaza 8 celule de cantarire amplasate exact in locul cutitelor vechi si presupune inlocuirea completa a limitatorilor originali (acestia fiind amplasati la capetele cantarului).
Fata de modernizarile in care se folosesc 6 celule, aceasta solutie are mai multe avantaje:

  • deformarea structurii de rezistenta ramane aceeasi, celulele pastrand pozitia cutitelor
  • semiplatformele nu se sudeaza la mijloc (lucru dificil intrucat profilele INP400 nu mai sunt noi)
  • celulele nu sunt amplasate pe imbinare (fapt ce poate genera erori de cantarire)
  • cantitatea de beton utilizata pentru supraturnare este sub 1mc, intrucat nu se executa reazeme noi la mijlocul cantarului.

Limitatorii originali se inlatura complet intrucat, de cele mai multe ori, nu mai pot fi reglati corespunzator; in locul lor se monteaza limitatori longitudinali si transversali pentru fiecare semiplatforma in parte.

Daca se doreste o capacitate de cantarire de 60 t in loc de 50 t, acest lucru se face prin intarirea structurii de rezistenta (profilele INP400), nu doar prin programarea indicatorului de greutate.

Modernizarea podurilor bascula cu dale longitudinale (tip PI) avand lungimea de 12 m si 15 m si capacitatea maxima 50 t.

Solutia propusa de noi utilizeaza 8 celule de cantarire amplasate sub un cadru metalic confectionat in mare parte din profilele ce formeaza parghiile vechiului cantar (daca nu sunt ruginite excesiv). Pe acest cadru se sprijina cele 4 dale de beton.

Limitatorii de deplasare se inlocuiesc complet ca in cazul modernizarii cantarelor cu dale transversale.

Extinderea sarcinii maxime de la 50 t la 60 t se poate face dar trebuie tinut cont ca dalele de beton nu au fost proiectate pentru aceasta sarcina.

Modernizare cantar mecanic metalic suprateran (15 m / 50 t).

Aceasta se realizeaza similar cu celelalte modernizari cu dale din beton, cele doua semiplatforme fiind sprijinite fiecare pe 4 celule de cantarire.

Pentru o oferta personalizata, sunati la 021 424.04.73 sau accesati formularul dedicat.
Modernizare cantar mecanic (pod bascula)
Modernizare cantar mecanic (pod bascula)

Solicita o oferta

*

*

*

*

Captcha Refresh

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Cereti o oferta
personalizata!